THE REAL ME OF 2010

THE REAL ME OF 2010
Seorang aktivis Kajian Sosial, mempunyai semangat yang jitu untuk memartabatkan Kajian Sosial

Saturday, January 9, 2010

Beli nasi tapi benda lain yang jadi



Gambar- Tetiba aku rasa nk duk kat benda nie





Gambar- Lela di Tasik Buatan Kami




Gambar- The Gadis .. Masih berpunya kah? ;p


Semalam aku nak beli nasi sebenarnya kat kedai..Pembetulan. Dalam hati aku sebenarnya aku nak minum air je.Sebab aku dah kenyang.Bukan aku nak diet.Tak payah la diet.haha..Tapi kan bila je sampai kedai makan, macam syok je aku tengok kawan aku makan n aku pulak telan air tembikai,padahal pada masa tu aku nak air milo.haishh !

Hahaha...Bila aku tengah syok minum air,pastu sorang lagi kawan aku datang,aku pun tetiba rasa nak makan.Konon2 alasan aku ialah ( kesian kat dia sape nak teman makan kan) haha..Aku pun tempah la makanan aku pun makan la sambil layan JANGAN LUPA LIRIK...Aku tak layan sangat rancangan crita mcm tu sebab pengacara dia kot..haha..Bukan sebab pengacara dah tua, tapi aku dah tak berkenan...Tapi aku tengok jugak la cter tu sebab pompuan tu pandai nyanyi n sedap sore dia...

On da wei balik, aku pun berhenti amik kat pos pengawal.Aku ni seorang yang sangat2 menurut perintah n skema jugak la sposen n kadang2 aku la kepala OTAI..Kesimpulannya aku seorang yang dinamik,bukan seorang yang mendatar,aku sporting,open minded n kalau aku rasa benda y aku wat tu betul, maka betul la kan.Tapi aku bukannya ada prinsip mcm ni dalam hidup aku "ADE AKU KISAH" Aku benci ayat nie..Actually aku memang la seorang yang sangat2 kisah,tapi aku sangat tak SUKA amik tahu hal orang lain.Nak mintak tolong dari aku, YES iam willing to help those who in need !

Masa nak balik, aku rasa aku ngan kawan2 aku perlu snap gambar untuk tahun ni sebab tahun ni kita orang tak amik gambar lagi tahun nie..haha...Jadi kitaorang amik gambar kat sekitar asrama je. BTW aku sangat2 malas untuk keluar merayap2 untuk tahun nie KECUALI ada hal yang betul2 memerlukan aku keluar. MID VALEY kesayangan aku pun aku nak g sebulan sekali, n aku dah MALAS nak layan2 movie kat GSC..Bagi aku banyak hijrah yang kita buat, yang penting pengorbanan kene ada dalam diri kita.Ada sebab aku buat macam tu.(malas nak tulis kat sini)

Bagi aku, aku lebih matang jika jadi pemerhati dari jauh n merangka strategi dari jauh..Apa maksud tulisan aku nie.Aku sorang je paham.Hahaha..Nak dijadikan cerita, banyak la jugak gambar kita orang amik, n banyak jugak la yang tak jadi sebab tangan KETAQ2..haha..Bukan penyakit parkinson ye adik2 sume.Hahhaha

Well dah habis waktu aku bersenang lenang masa orientasi n masa weekend.Kelas aku dah nak stat Isnin nie.huhu...Aku harapkan something buat sem nie something..Bila aku dah harapkan,aku nak tak nak, kene cuba la benda2 baru dalam hidup aku. Aku join SILAT, baju pun dah beli.Aku masuk silat ni bukan sebab aku minat tengok cerita CUCU BETONG masa cuti sem hari tu.Hahaha..Bagi aku, ada sesuatu di sebalik silat n kalau ada pape aku pasal silat ni pastinya aku post kat blog aku ni.Insyaallah.

Mari lah tengok photo semalam...Ok bye2..Aku perlukan NASI !!! ahahhaa

2 comments:

  1. xleh makang banyok
    nant gemok
    tok laki ngepek

    ReplyDelete
  2. wekk..tok laki suko aku makan banyak...

    ReplyDelete

PeMInat SeTIa...