THE REAL ME OF 2010

THE REAL ME OF 2010
Seorang aktivis Kajian Sosial, mempunyai semangat yang jitu untuk memartabatkan Kajian Sosial

Tuesday, January 19, 2010

kesian la kat saya

im so dead...
busy sgt
maybe u all pun busy kot

cik kiah..... em sayang ada benda nk gtaw ni..dr smalamam nak gtaw

en kuali... hah cakap la cepat

cik kiah... kenapa masa mencemburui kita.. ada benda nak cakap..nak luang....time...huhu


mood- mengeluh lagi.. tak paham takpe....adoi.....

Saturday, January 9, 2010

Beli nasi tapi benda lain yang jadi



Gambar- Tetiba aku rasa nk duk kat benda nie





Gambar- Lela di Tasik Buatan Kami




Gambar- The Gadis .. Masih berpunya kah? ;p


Semalam aku nak beli nasi sebenarnya kat kedai..Pembetulan. Dalam hati aku sebenarnya aku nak minum air je.Sebab aku dah kenyang.Bukan aku nak diet.Tak payah la diet.haha..Tapi kan bila je sampai kedai makan, macam syok je aku tengok kawan aku makan n aku pulak telan air tembikai,padahal pada masa tu aku nak air milo.haishh !

Hahaha...Bila aku tengah syok minum air,pastu sorang lagi kawan aku datang,aku pun tetiba rasa nak makan.Konon2 alasan aku ialah ( kesian kat dia sape nak teman makan kan) haha..Aku pun tempah la makanan aku pun makan la sambil layan JANGAN LUPA LIRIK...Aku tak layan sangat rancangan crita mcm tu sebab pengacara dia kot..haha..Bukan sebab pengacara dah tua, tapi aku dah tak berkenan...Tapi aku tengok jugak la cter tu sebab pompuan tu pandai nyanyi n sedap sore dia...

On da wei balik, aku pun berhenti amik kat pos pengawal.Aku ni seorang yang sangat2 menurut perintah n skema jugak la sposen n kadang2 aku la kepala OTAI..Kesimpulannya aku seorang yang dinamik,bukan seorang yang mendatar,aku sporting,open minded n kalau aku rasa benda y aku wat tu betul, maka betul la kan.Tapi aku bukannya ada prinsip mcm ni dalam hidup aku "ADE AKU KISAH" Aku benci ayat nie..Actually aku memang la seorang yang sangat2 kisah,tapi aku sangat tak SUKA amik tahu hal orang lain.Nak mintak tolong dari aku, YES iam willing to help those who in need !

Masa nak balik, aku rasa aku ngan kawan2 aku perlu snap gambar untuk tahun ni sebab tahun ni kita orang tak amik gambar lagi tahun nie..haha...Jadi kitaorang amik gambar kat sekitar asrama je. BTW aku sangat2 malas untuk keluar merayap2 untuk tahun nie KECUALI ada hal yang betul2 memerlukan aku keluar. MID VALEY kesayangan aku pun aku nak g sebulan sekali, n aku dah MALAS nak layan2 movie kat GSC..Bagi aku banyak hijrah yang kita buat, yang penting pengorbanan kene ada dalam diri kita.Ada sebab aku buat macam tu.(malas nak tulis kat sini)

Bagi aku, aku lebih matang jika jadi pemerhati dari jauh n merangka strategi dari jauh..Apa maksud tulisan aku nie.Aku sorang je paham.Hahaha..Nak dijadikan cerita, banyak la jugak gambar kita orang amik, n banyak jugak la yang tak jadi sebab tangan KETAQ2..haha..Bukan penyakit parkinson ye adik2 sume.Hahhaha

Well dah habis waktu aku bersenang lenang masa orientasi n masa weekend.Kelas aku dah nak stat Isnin nie.huhu...Aku harapkan something buat sem nie something..Bila aku dah harapkan,aku nak tak nak, kene cuba la benda2 baru dalam hidup aku. Aku join SILAT, baju pun dah beli.Aku masuk silat ni bukan sebab aku minat tengok cerita CUCU BETONG masa cuti sem hari tu.Hahaha..Bagi aku, ada sesuatu di sebalik silat n kalau ada pape aku pasal silat ni pastinya aku post kat blog aku ni.Insyaallah.

Mari lah tengok photo semalam...Ok bye2..Aku perlukan NASI !!! ahahhaa

Monday, January 4, 2010

First .. Satu ....

This is my first day of my tiny little hand to press many keys at my lappy..Sigh..huh..Now i at IPBA..The next following day also, i still at IPBA (studying) and continue my bright life here until Chinese New Year..Then i will going back to my hometown Dungun.. But just for couple day only...

Leaving Dungun for many days ago by bus.. Accompanied by my older sis, not too older but she is quite shorter than me. Beware of her,she has a loud voice...i hope she can be a disipline teacher soon " Mek Siti " . haha .. LOL ..My father sent me at the bus stop in the middle of nite there.. Well we doesnt wait for many hours for the bus to come, just about 15 minutes then the ADIK BERADIK bus came...so in the bus we ZZzzzz sleep...hehehe

Just forget about the bus.. I reach at my hostel about 5 am .. its raining but not too heavy .. Then i tidy up my room, still at my previous room..The best room in my life...There is nothing to do now..opps not to late to wish happy new year to all my friends at the hostel..haha..We were more older now..20 years old..huhu

Now we cannot playing 'tarik rambut' anymore..haha..we should behave well...haha..such 'koya' la aku nie..wakakaka..Ok..bye 2009.. ( english version)

Hahahaha...tak baik la aku nie..suka wat dwi bahasa..tapi taip bahasa melayu gak sedap atau 'lawas' bak kata kawan aku pokka aka art of my life tu kat blog dia..saje je lama la plop aku tak speaking ni..Memandangkan aku kene repeat MUET..huhu.. 2 markah agi aritu..sket agi nak lulus..Takpe2 mungkin ada sebab tu aku dapat band 2..Sesampainya aku di ipba ni, asyik dengar ceramah je.Takpela wahai lect semua,anak didikmu ini suka dengar ceramah kadang2 tertido jua akhirnya..hahaha...

Pada mulanya kan aku nak menyepi dari menulis kat blog aku ni. Mungkin perlukan masa yang panjang sangat sebab masuk first year degree ni mcm busy n meletihkan je aku rasa..4 tahun lagi tu aku kene stand..hoho...try da best...ok la..sampai sini jela aki taip kat blog nie..ada masa banyak,aku menaip lagi.. bye2



p/s = still guna kat matrik lama......

PeMInat SeTIa...