THE REAL ME OF 2010

THE REAL ME OF 2010
Seorang aktivis Kajian Sosial, mempunyai semangat yang jitu untuk memartabatkan Kajian Sosial

Sunday, June 21, 2009

sem 3 ku dah bermula

Today sem 3 dah bermula..nyet2..jam berbunyi.haha..hampeh punya jam saya tinggal seminggu dah takde bateri..hahaha..then pukul 7.40 g kelas..macam biasa jalan sorang2...jalan2 sorang2 ni bagus coz ada ong sikit...ooopppss...terjumpa ustaz zaradi..pergi urus kpli masuk jap then masuk kelas.Macam biasa kerja wajib bila sampai kelas,opkos saya akan lap saya punya meja.bukak tingkap luas2 supaya nampak Menara Celcom..haha..ehh...lupa tadi jumpa mam kat foyer,sempat cakap kat mam saya demam but bukan selsema tut..tut...hehehehe...First lesson Pengajian Sosial satu..okey...boleh ikut flow...Pastu bersama mentor kelas saya,blaja bm...okey la...tapi agak keliru sikit pasal nyanyian abjad...but i have my own melody...kalau nak tahu,tadi tetiba teringat lagu formula kimia yang sir saya ajar kat sekolah.....lalallalal...but saya takkan nyanyi dlm kelas.....hobi saya bukan nyanyi lar,dengar lagu boleh gak..blaja punya blaja dah dapat tugasan...seronok juge...tapi hari ni tak cukup kawan sorang dalam kelas,takziah diucapkan buat saudara khairul Ekmal yang kehilangan nenda tercinta..semoga rohnya di cucuri rahmat...okey setakat ni je , i have works to do...a lot of works..but yang paling penting saya suka time dalam kelas,saya seronok belajar,saya seronok menjadi diri saya seorang pelajar kajian sosial...Syakila ,i love u..hakhak...study2 then kamu akan tenang....

Saturday, June 20, 2009

i dont mind

i dont mind merupakan perkataan yang boleh kita ertikan sebagai saya tak kisah.Saya tak kisah ni macam boleh kata malas aku nak ambil peduli.Kadang2 kita terpaksa cakap i dont mind dalam situasi tertentu memandangkan kita malas nak fikir dah.ikut laaa...(bagi orang yang berputus asa)Sepatutnya dalam konteks ini , kita jangan la berputus asa.Banyak lagi benda yang harus dilakukan.Macam saya mengalami pelbagai macam benda yang happen,tapi kita kena sabar walaupun kadang2 benda tu hampir memijak kepala kita.Segala macam benda yang terjadi sepatutnya tidak disimpan di dalam hati dan kita terpaksa memulakan hidup yang baru.Adakah anda suka memulakan hidup baru?Adakah permulaan hidup baru itu terjadi kerana benda sedih atau sekadar esok Tahun Baru.Saya lebih seronok kerana setiap hari adalah hari yang baru bagi saya.Esok merupakan sem yang baru,sem 3,yakni sem yang terakhir time foundation nie.Bermakna tinggal 4 tahun lagi waktu pengajian.Adakah gembira masuk sem baru atau takut ingin mengambil result.Kadang2 payah nak cakap pasal perasaan nak amik result nie.Ianya merupakan benda yang harus disimpan di dalam hati,hanya kita saja tahu itu lebih mudah dan simple.Kadang2 melakukan transformasi itu lebih meyakinkan diri.Dalam menunggu sem nak masuk nie,terpaksa datang awal ipba,i have a lot of works to do...Its killing me...but i think i can do it.Ntah pape la ,kita kene belajar terima situasi genting.Apa yang pasti disiplin merupakan tunjang utama untuk saya kekalkan prestasi.Erm,apa yang saya kene lakukan setiap kali online sekarang,mmmm menguruskan blog saya,itu pentinf,blog saya ini seperti diari kehidupan saya,rencam saya nak membebel sikit..hehehhe..Sebenarnya menjadi seorang yang pendiam merupakan perkara yang best sekarang.Juga best menjadi ahli pemikir yang terbaik.Sekarang mungkin jika pada waktu saya akan o9,urus blog saya,blog kelas saya,itu sememangnya WAJIB.Setelah mendapat mandat,saya harus laksanakan tugas saya.Kemudian check ikatan hati yang baru saya join dari cikgu saya..Seronok dan menenangkan.kalau saya boring pulak n nk jawab kuiz yang pelik2,saya akan duduk depan laptop bukak facebook saya n jawab la kuiz2 itu...sambil ketawa sorang,bukannya tak betul,tapi ketawa ialah terapi yang mujarab sebenarnya..Friendster pulak macam kadang2 je bukak untuk balas komen..agak lambat fs ni.huhu..ooopppps saya tulis banyak pulak sekarang,saya belum lunch lagi..huhuhuhuhu..makan jgn tak mkan....tapi nak makan apa......sekarang misi mencari mkanan.hehe...okey la saya berdoa supaya sem baru ini akan mendapat keberkatan...amin........

ipba! im home

dah sampai ipba
need to uruskan pendaftaran kpli
hope semuanya berjalan dengan lancar
selamat datang kepada semua kpli
selamat study
huhu
sem 3
lusa dah nak mula
how come? a lil bit scary..
but i miss my lecturer a lot..ngee...
mam kasi ampun ya result exam saya...saya dah cuba..huhu...im still at my previous room masa sem 2,buat masa sekarang,nak susun buku.makin tambah sem,makin tambah buku,seronok!!!
dah sampai ipba,rindu masakan mama..but,i can cook..nak masak carbonara spageti pon sedap juga...he3...
apa lagi nak buat ea,banyak dalam list,but kita boleh satu2....relaX.

Tuesday, June 16, 2009

WHY IS DIGGING?

Dalam post ini perkataan digging digunakan?serius nyer apabila perkataan ini digunakan sebagai term utama bagi blog saya.

Lepas ni saya akan memulakan kerja-kerja digging saya tetapi secara halus n sopan menggunakan cangkul yang ada~ahakz i noe dat kenapa digging ni payah,n saya rela n redha kalau nak digging ni memang payah dan saya sanggup...

wut a boring hols..gosh kenapa tak buat dua hari je cuti?huuhu..i am really afraid of my examination result,guess why, i think i had make a mistake on my answer sheet...ampun2......sem 3...sem 3...saya tak sabar sangat,why ?sebab i have somthing new to share about...pape pun ntah la, terima je la.....went to Kl again 2 minggu lepas.then g Perak....tu jee la xtvt yang ntah apa-apa sepanjang cuti yang langsung tak bagi makna apa-apa...sem 2 nie penting,kalau jadi pape kat time foundation ni, i am going to digging my self plak.huhu....


ya allah kurniakanlah kejayaan kepada kami semoga kami berjaya,ampunkan lah dosa-dosa kami.......amin.......

PeMInat SeTIa...