THE REAL ME OF 2010

THE REAL ME OF 2010
Seorang aktivis Kajian Sosial, mempunyai semangat yang jitu untuk memartabatkan Kajian Sosial

Thursday, April 30, 2009

this week

what i want to say about this whole week
it is like a disaster when i must tell to myself that everyday i should try something new..
sunday to saturday
no PJ
but has asgment-
KB-also asgment
my major subject also ......huhu...
i am a girl
i must have confident
like Dr.Suraya said to me last tuesday at the foyer
you must always smile although there is a lot of problems
before that, she looks at mt matrix card to know my name
i talked to her for a while and i said im not teslian, im pism student and smile to her with my blurred face..hehe..how innocent i am.huahua.

actually bukan tak nak senyum, dah greet beliau, hello maam..tapi disebalik senyuman itu dia dapat guess that i have a problems
just a small problem
but dah settle
as usual
study problems
kawan2 jom study!

Friday, April 24, 2009

berita gembira~



tajuk: Pelajar MRSM TUN Ghafar Baba ,Melaka menang pertandingan di Texas...



hari ini pukul 6.30 saya sms ayah saya bagitahu saya nak g exam muet mintak restu...then setelah berusaha saya pergilah ke tower blok untuk exam muet pada pukul 7 .15 pagi..berdebar nyer...paper pertama comprehension di mana saya kena jawab 6 petikan dalam masa satu jam setengah agaknya.hehe.saya tak bawak jam, nasib baik ada jam di dinding..pastu writing..tajuk social ills..thank god because my social studies lecturer has taught me about social ill in my subject..ngee..walaupun begitu, berlaku sedikit kecelaruan disini apabila saya agak nak terkantoi untuk jawab question one because saya jawab question two dulu..huhu..yang paling orang ramai takut ialah part listening..maklum la kami bukan budak tesl so tak la dapat tangkap sangat apa cd tu cakap, nasib baik telinga sudah dikorek..hehe..so dapatla dengar n paham..apapun kat cini, usaha sudah,doa yang tinggal dan berharap dapat band yang terbaik..aii cakap pasal berita gembira kat title saya nie, tadi baru dapat berita gembira sepupu saya menang pertandingan reka cipta kat texas..tahniah buat beliau, ijam chaiyok2..semoga kejayaan nya dicontohi ahli keluarga yang lain..gud luck ur spm akhir tahun nie..do ur best...

Wednesday, April 22, 2009

this is my project..upcoming project..thanks my cousin..korang sume bagi kerjasama time cuti hari tu..shah,ifran, ekin, amir n hanie..ni sume cousin2 kila yang comel

bersama rakan seperjuangan


yang ni gambar kagum johor...lupa nak upload.ngee..dua dari kiri, syazana striker, kila defend..yang dua orang baju biru marina n saida olahraga.walaupun kalah tetap tersenyum.huhu..yang paling best boleh buat flick!

subjek PJ best


setiap hari khamis aku tertunggu tunggu subjek PJ..dulu time skolah memang tak suka PJ sebab kena bawak baju sukan dalam beg n kena tukar balik.

tapi semenjak duk IPGM KBA ni aku suka PJ..n hari ini kita orang terkejut jugak dengan imej baru en.hamzah dengan rambut barunya..cayalah en.hamzah..jadi bersemangat kami PJ sebab tengok rambut baru En Hamzah ( pensyarah PJ aku yang ajar kita orang buat senaman yang pelik2 n tak penah kitaorang tahu sbelum ini..en. hamzah orang jawa tapi takde slang jawa,hehe

hari ini ingatkan ada test lari 2.4km, tapi hari ini main permainan tradisional.before main tu, kita cam bese warming up kang terkehel kaki tangan, t tak le amik exam muet..ngeee...
pastu kita orang main galah panjang, ayam musang, kereta sorong..haha, main kereta sorong aku partner ngan kak saida, ksian dia tak le angkat aku, berat katanya..tak larat...baru je aku nak jalan cam scorpion, kita orang jatuh.banyak kali gak jatuh..takpe, pasni adik kila kila ( nama glamer dalam kelas ppismp ks cohort 5 ) akan kuruskan sikit badan n buang sport rim.haha..tapi aku pon tak larat nak angkat saida sebab aku gelak je kuat..haha..kak saida pon jatuh jugak..ngee..maaf ye kak

time main ayam musang, sape jadi ayam?haha..syafa a.ka. fa je nama manja yang aku kasi kat dia.dia jadi musang stelah diundi.muahaha..aku yang jadi anak ayam yang cute peluk je kak lela kuat2, sebab apa aku peluk kuat, sebab aku tak nak nanti aku kena,then aku terpaksa kejar korang sume, aku tak larat la nak lari2 nie..haha

then nuar ( bakal kapten hoki ipba) yang tu pert cakap, jadi musang n buat aksi cam lembu nak tanduk mangsa..hua,hua..nuar nuar ko jadi musang la bukan lembu..lawak la ko

then main galah panjang..aku tak bape paham nak main camne,so aku sorak n lompat2 je lebih.hehe.pastu main bola selipar, faiz lari laju gler.pelari umah biru tu.cayalah ko faiz, ko jadi atlet harapan hari ini.then before kelas berakhir, kami dapat asgment kena reka game.aku sekali group ngan kakak kesayangan aku, kak zack la.ngee..jom kak kita buat asgment sma2.sok aku kena bentang alat bantu mengajar Bm aku,aku teruja sangat..sebab aku suka kat slide n hasil kerja kumpulan aku..sume dedikasi..n bagi kerjasama..bagus!

so pengajarannya disini, PJ tu bukan setakat lari2 bust also include of permainan tradional n pegerakan yang diluar kotak fikiran..pasni jom kita bersukan.hari jugak aku dapat jersi PJ aku namanyer kila no 18..kenapa nama kila,sebab dalam kelas orang panggil kila singkatan nama syakila.panjang ea nama tu? aku pilih no 18 sebab besday aku 18/9/1990.simbolik kepada besday n umo 18 jugak la aku mulakan hidup baru sebagai student di IPGM KBA ni..

Tuesday, April 21, 2009

kagum-MuET-assingment-exam!!!!!!!huhu



kagum johor
meninggalkan kenangan bersukan
walaupun kalah hoki tetap bagi kesan
kecederaan di kaki

tapi amik gambar je banyak
haha
menang bergambar je
takpe usaha lagi kat sarawak nanti

muet hari sabtu nie
harap2 lancar
walaupun berdebar

assingment dah lepas
walaupun tahap gergasi buat
huhu
thnks lect yang bnayk bagi tunjuk ajar n komen

exam
akan datang
kena berusaha
doa berjaya

Tuesday, April 7, 2009

damn

damn damn damn damn.............that's all before i sleep tonite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PeMInat SeTIa...